Šaman´s kennelin esittelysivu

Käpälämäelle

PERUSHUSKY-sarjakuvia

 Saman´s tassu
 • Pohjoisten pystykorvien historia

 • Pohjanpystykorva

 • Siperianhusky

 • Šaman´s-kennel on perustettu vuonna 1984, jolloin SKL-FKK hyväksyi nimen. Alunperin nimen piti olla Shaman´s, mutta siihen aikaan saattoi vielä samantapaisen kennelnimen omistaja evätä toiselta tämän toivoman nimen. Nimeksi tuli SAMAN´S, koska Suomen Kennelliitto ei tunnusta vierasperäisiä kirjaimia. Oikeasti nimi alkaa suhu-ässällä, joka on logossa, siis Šaman´s.

  Aluksi kennelissä oli ja kasvatettiin ainoastaan siperianhuskyja, joita on vuosien varrella syntynyt yksitoista pentuetta. Muutama pentue on syntynyt sopimuspentueina Šaman´s-kennelin nimelle nartusta, jolle olemme valinneet uroksen, pennutuksen jälkeen omistus on siirtynyt nartun haltijalle. Tällä tavalla ei ole ollut välttämätöntä pitää kaikkia jalostukseen mahdollisesti käytettäviä pentuja itsellään ja tarpeettomasti lisätä koiramäärää kennelissä. Vuosien varrella olemme huomanneet, että sopiva koiramäärä meille on noin kymmenen.

  Perheen pojan tultua siihen ikään, että hän saattoi suorittaa metsästäjätutkinnon ja hankkia metsästyskortin, tuli kylkiäisenä kenneliin pohjanpystykorvauros. Valinta ei ollut helppo, sillä pohjanpystykorva oli tuohon aikaan harvinainen, mitä se on oikeastaan vielä nytkin. Metsästyskoiraroduista karsiutuivat yksipuolisesti tiettyyn metsästystarkoitukseen soveltuvat sekä lyhytkarvaiset rodut. Kotimaisista roduista suomenpystykorvan herkempi haukkuisuus ja karjalankarhukoiran itsepäisyys estivät niiden valinnan. Norjan harmaa oli valintalistalla, mutta sen yksipuolisuus vain hirvikoirana karsi sen. Päädyimme siis pohjanpystykorvaan, joka on kautta aikojen ollut pohjoisen "kaikenriistan" koira. Positiivisena yllätyksenä huomaamme, että pohjanpystykorva on erittäin joviaali ja sopeutuva rotu, joka on kaveri kaikkien kanssa.

  Arktis rekikoiraruuan maahantuoja, tilaa heti! sivun alkuun
  Ilmainen www-laskuri